Tattoo Info

VALMISTAUTUMINEN TATUOINTIIN

Peseydy huolellisesti edellisenä päivänä ja kuori/rasvaa tatuoitava iho huolellisesti. Sileää ihoa ilman kuollutta ihokerrosta on helpompi tatuoida ja potentiaalisesti jopa vähentää tatuointiajan kestoa, kun ihoa ei tarvi hinkata niin paljoa. Voit rasvata ihon vielä tatuointipäivän aamuna jos iho on huomattavan kuiva.

Mene ajoissa nukkumaan ja varmista, että saat tarpeeksi lepoa. Levänneenä jaksat paremmin istua paikoillaan seuraavana päivänä.

Juo paljon vettä! Älä juo alkoholia tatuointia edeltävänä iltana. Vaikka et tulisi siitä krapulaan, alkoholi saattaa silti ohentaa vertasi vielä seuraavana päivänä. Vältä myös kahvia ja energiajuomia.

Ajele mahdolliset karvat ennen lähtöä jos olet tehnyt tämän aiemminkin ja osaat ajella ihon ilman naarmuja/ihoärsytystä. Tatuoija tarkistaa vielä onko alue ajeltu tarpeeksi hyvin ja tarvittaessa ajelee sen uudestaan. Tatuoijana tähän tottuu, joten älä turhaan häpeile.

Syö kunnolla ennen kuin tulet! Raskas ja täyttävä ruoka toimii parhaiten koska olet kylläinen pidempään. Nälkäisenä on hankalampi istua paikoillaan rauhassa.
Älä juo kofeiinipitoisia juomia kuten kahvia tai energiajuomia. Ne ohentavat verta ja hankaloittavat paikoillaan pysymistä.

Varmista että sinulla on tarpeeksi rahaa tatuoinnin ottamiseen. Suosimme yleensä käteistä.

Jos olet tulossa kipeäksi tai olet nuhainen, ilmoita meille ajoissa jotta voimme varata sinulle uuden ajan. Älä tule tatuoitavaksi kipeänä! On epäreilua altistaa tatuoija ja muut asiakkaat sairastumiselle. Se saattaa myös hidastaa tatuointisi paranemisprosessia. Jos huomaamme että olet kipeä, meillä on oikeus kieltäytyä tatuoimasta sinua ja varaamme uuden ajan. Varausmaksua emme palauta.

Jos olet tulossa jatkamaan jo aloitettua kuvaa, varmista että kuva on täysin parantunut ennen sitä! Jos kuva ei ole parantunut, joudumme varaamaan uuden ajan.

TATUOINTIPÄIVÄNÄ:

Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Saapuessasi studiolle älä riuhdo ovea - se on aina lukittu. Näen sinut kyllä tiskin takaa ja tulen avaamaan oven. Koska ovi on lukossa ja studiolla olemme yleensä kahdestaan, voit huoletta jättää tavarasi naulakkoon.

Älä siis raahaa koko omaisuuttasi tatuointipisteelle vaan jätä laukku, vaatteet, kengät yms. naulakkoon, etteivät ne ole tatuoijan tiellä. Laita mielellään puhelin äänettömälle, voit pitää sen mukanasi tatuointipisteellä ja selailla sitä jos tatuointiasento sen sallii.

WC löytyy studion perältä, ovi on vaaleanpunaisen sohvan vieressä. Sieltä löytyy kaksi wc-koppia, voit tarvittaessa vaihtaa vaatteet suoraan WC-tilassa, sieltä löytyy tuoli. Saat olla rauhassa, sinne ei tule muita enkä näe tilaan vaikka pyörisin tatuointipisteellä - ovi on näköesteenä vaikka se olisikin auki.

Voit ottaa kaverin mukaan jos välttämättä haluat, mutta kaverin tulee istua rauhassa eikä hän saa koskea sinuun, tatuointipöytään tai välineisiin. Kaverillasi tulee todennäköisesti olemaan tylsää, joten suosittelemme ottamaan mukaan jotain viihdykettä. Jos kaverisi häiritsee tai on muuten haitaksi, emme anna hänen jäädä tatuointipuolelle.

Jätä lapset kotiin. Täällä ei ole lastenvahteja ja itkevä lapsi/vauva stressaa huomattavasti kaikkia osapuolia.

Pakkaa mukaasi täyteen ladattu kännykkä ja mahdollisesti kuulokkeet jos haluat kuunnella musiikkia tai katsoa leffaa. Muista ottaa mukaan myös evästä, etenkin korkeahiilariset ja proteiinirikkaat safkat ovat hyviä. Välipalapatukat, pähkinät, keksit tai hedelmät toimivat hyvin. Varmista että sinulla on kyyti kotiin jos sellaista tarvit, tatuoinnin jälkeen olo saattaa olla hieman heikko. Meillä on iso karkkitarjotin ja jääkaapista löytyy kivennäisvettä ja erilaisia limsoja ja juomia joita saa vapaasti napsia tarvittaessa.

Valitse vaatetus niin että tatuoitavan alueen saa helposti esille eikä sen päälle ole jatkuvasti valahtamassa helmaa/hihaa/lahjetta. Jos et ole satavarma vaatteesta, ota pari vaihtoehtoa mukaan. Pyri valitsemaan vaatteet niin, ettei pari mahdollista musteläiskää haittaa. Talvella kannattaa varautua villasukilla ja vaikkapa villaneuleella, tila saattaa olla hieman viileä. Täältä löytyy tarvittaessa vilttejä joihin kääriytyä. Kesälläkin voi olla hyvä idea ottaa pitkähihainen tms. mukaan, koska tatuoidessa olo saattaa tuntua viileämmältä kuin normaalisti.

Tule paikalle mieluiten ajanvarauksesi alkaessa, älä esim. 20-60min ennen ajanvarausta. Joskus (hyvin harvoin) artistilla voi kestää hieman pidempään edellisen asiakkaan kanssa, joten varaudu odotteluun varmuuden vuoksi. Olisit varmasti kiitollinen, jos tatuoija tekisi sinunkin kuvasi rauhassa loppuun sen sijaan että hosuisi ja lähettäisi sinut mahdollisimman nopeasti kotiin. Voit lueskella kirjoja, piirtää tai kuunnella musiikkia odotellessasi. Tupakointi, ruokailu jne. voidaan myös hoitaa odotellessa.

Älä aseta tavaroitasi tatuoijan tarvikepöydälle!

 

MITÄ ODOTTAA TATUOIMISELTA:

Sattuu, muttei varmaankaan niin paljon kuin kuvittelet. Kipua kuvaillaan yleensä kissan raapaisua vastaavaksi.

Todella pienen tatuoinnin tekemisessä ei välttämättä kestä kymmentä minuuttia kauempaa, mutta suuremmissa voi mennä useita tunteja. Taukoja pidetään välillä jotta itse kukin saa rauhassa käydä vessassa, syödä tai tupakoida. Todennäköisesti tatuoitaessa joudut istumaan hyvin paikallasi. Kannattaa varautua etukäteen ja tehdä vaikkapa hengitysharjoituksia.

Kerro heti, jos sinulle tulee huono olo tai sinua huimaa. Joskus tatuointia aloittaessa saattaa tulla pieni heikotus, ja yleensä pitkän tatuointisession loppuvaiheilla saattaa tulla huono olo. Tämä on normaalia, kerro vain rohkeasti tatuoijalle mikä fiilis on.

Mitä enemmän taukoja pidetään, sitä hitaammin tatuointi valmistuu, mutta sinun jaksamisellasi on väliä.
Voit kuunnella musiikkia kuulokkeilla, katsoa elokuvaa kännykältä tms. mikäli haluat.

TATUOINNIN JÄLKEEN:

Odota että tatuoija saa hanskat kädestä ennen kuin tuputat rahaa, yleensä maksu hoidetaan tiskillä kuvan jälkeen. Älä laita rahaa tatuointipöydälle.

Saat sekä suullisesti että kirjallisesti hoito-ohjeet, joita sinun tulee noudattaa. Vaikka olisi hieman heikko olo, kannattaa keskittyä siihen mitä tatuoija neuvoo.

Tatuointiin kuuluu ilmainen korjauskerta, mikäli siitä lähtee väriä. Jos olet itse jättänyt tatuoinnin hoitamatta, tatuoija saattaa veloittaa sinua kuvan korjaamisesta.

Juo seuraavina päivinä paljon vettä, lepää ja pidä kroppasi ruokittuna ja tyytyväisenä. Liiallista alkoholituotteiden käyttöä kannattaa välttää päivän pari tatuoimisen jälkeen, sillä alkoholi ohentaa verta ja verenvuoto saattaa puskea mustetta ulos tatuoinnista eikä kuva parane yhtä hienosti. Hikiliikuntaa kannattaa välttää 3 päivän ajan.

Jos olet tyytyväinen käyntiisi, kerro ja suosittele muillekin! Voit tägätä tekijän Instagramissa kuviin jos haluat. Jos kaikki ei mennyt ihan putkeen, kerro siitä suoraan tatuoijalle.
Meille on erittäin tärkeää saada kaikenlaista palautetta jotta osaamme parantaa palvelua ja kasvaa ammattilaisena. Ilman kritiikkiä ei voi kehittyä. Joskus tatuoijalla on huono päivä tai kuva ei muuten vain onnistu yhtä hyvin kuin toivottiin. Tärkeintä tatuoijalle on, että asiakas on tyytyväinen kuvaan, joten teemme parhaamme että näin olisi.

Jos sinulla on kysyttävää, laita meiliä tai viestiä vaikka Instagramin puolella!